A Szabolcsi lecsó egy ízletes és gazdag hagyományos magyar étel, amely tele van friss zöldségekkel és ízletes fűszerekkel. A nap érlelte paprika, érett paradicsom és lédús hagyma harmonikus kombinációja adja meg ennek az ételnek az alapját. A lecsó elkész
A szalonnát apróra vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk a zsírját, ügyelve arra, hogy ne égjen meg, ezért egy kanál zsírt is hozzátesszünk. Miközben ez a folyamat zajlik, előkészítjük a paprikákat, amelyeket felkockázunk, és a káposztát is finomra aprítjuk. Azonnal sóval is megszórjuk őket, hogy a főzés során könnyebben puhuljanak.
Amint a szalonnazsír felforrósodik, rátesszük a csirkehúst, és alaposan átpirítjuk, hogy szépen megkapja a színét. Ezt követően hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és hagyjuk, hogy a fűszerek és az ízek összeérjenek, miközben sóval és borssal ízesítjük. Amikor a hagyma már puha és üveges, jöhet a paprika, amelytől igazán gazdag ízvilágot kap az étel. Néhány perc elteltével pedig a káposzta is a serpenyőbe kerül. Ha valaki különlegesebb ízekre vágyik, egy kis cseresznyepaprika is feldobhatja az ételt!
Miután minden hozzávaló alaposan megfőtt, egy kanál fűszerpaprikát szórunk az ételre, hogy gazdag ízt adjon neki. A paradicsomokat először meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és az elkészült ételhez adjuk. Ezt követően még tíz percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, végül pedig tálaljuk a finom fogást.





