Egyedi brunch élmények Budapesten: posírozott tojás, céklás Bellini és rántott kovászos uborka - ezek a kedvenc ínycsiklandó fogásaink!

Hosszan aludni, majd komótosan és alaposan megreggelizni. A ráérős brunch a hétvége koronája. Nem véletlen, hogy a műfaj egyre népszerűbb. Úgyhogy ideje volt összeszedni a szerkesztőség kedvenc helyeit.
Ha a Pozsonyi úti Babka az este, akkor pár utcával lejjebb lévő Babka Deli a reggeli és az ebéd. A Babkában egész nap kapható brunch, ráadásul a hét minden napján. A kínálatban mindenféle tojásételt megtalálunk a sima rántottától a de luxe tojásig, de van bécsi, izraeli, New York-i és magyaros reggelijük is. Zacsek Ágnes főszerkesztő azért szeret idejárni, mert
A vendéglátás itt igazi élmény: a személyzet rendkívül barátságos és figyelmes, ami azonnal otthonos légkört teremt. A belső tér tágas és világos, tele van élettel és pozitív energiával, tökéletes helyszín a lusta hétvégi reggelek eltöltésére. Az ínycsiklandó pékáruk és a számtalan ízletes kence közül válogathatunk, de ha éppen egy finom süteményre vagy egy csésze kávéra vágyunk, itt sem fogunk csalódni. Tavasszal pedig külön öröm, hogy a friss, zamatos csengelei spárgákat is beszerezhetjük náluk!
További részletekért kattints ide!
mert a Kaptafa igazi, autentikus hangulatot teremt, ahol a barátaival együtt élvezheti a reggeli órák varázsát. Az étterem különleges atmoszférája és fiatalos lendülete mindig inspiráló, és a színes étlap választékában mindenki találhat kedvére valót. Az amerikai, török és magyar ízek harmonikus egyvelege lehetőséget ad arra, hogy minden alkalommal új ízeket fedezzen fel. Zsanett különösen szereti a kreatív kombinációkat, mint például a rántott kovászos uborkát, amely egy merész, mégis zseniális ötlet. Itt nemcsak a finom ételek, hanem a barátokkal eltöltött idő is igazán értékes, hiszen a Kaptafa nem csupán egy étterem, hanem egy élmény, ahol a pesti életstílus és a közösségi szellem találkozik. Az étkezések mellett a hely különleges rendezvényei és programjai mindig újabb indokokat adnak arra, hogy visszatérjen, és felfedezze, milyen új ízeket és élményeket kínál számukra a következő brunch.
A rántott kovászos uborka igazi gasztronómiai kuriózumnak számít, és habár elsőre talán szokatlanul hangzik ez a párosítás, valójában mennyei élményt nyújt. Ezért érdemes meglátogatni ezt a helyet, de ne feledkezzünk meg a cortadójukról sem, amely szintén páratlanul ízletes. A „Hol vagyok?!” fantázianevű buggyantott tojás joghurttal igazi ínycsiklandó különlegesség, ráadásul itt kóstoltam meg az egyik legjobb lágytojást, amit valaha ettem. Az ételek mind bőségesek és laktatóak, így utána egy jóleső séta következhet, és még így is csak a vacsora következő étkezését várhatjuk...
További részletekért kattints ide!
A Két Szerecsen a párizsi bisztró szinonimája a budapesti vendéglátásban, ha pedig reggeliről van szó, akkor se kell messzebb mennünk ettől a fogalomtól. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak croissant és kávé van, épp ellenkezőleg! A reggelikínálat egy századfordulós párizsi kávéház bőségével és nyitottságával vetekszik. Van itt roppanós virsli tormakrémmel, mint Bécsben, vajas croissant, csokis párna és kávé, akárcsak Párizsban, házias parasztreggeli és gazdag Eggs Benedict is a különböző rántották, omlettek és tükörtojások mellett. Kovács Dávidot egyébként pont egy ilyen nemzetközi reggelivel fogták meg:
Egyszer egy csodás angol reggelit kóstoltam náluk, és azóta is a szívem csücskében őrzöm azt az élményt!
További részletekért kattints ide!
Kicsi, de annál különlegesebb! A Veres Pálné utcában megbújó Deszka reggelijeit a helyiek és a turisták egyaránt csodálják. Az atmoszféra olyan, mintha ágyba kapnánk a reggelinket, csak éppen az ágy hiányzik. Borongós napokon otthonos és meghitt a belső tér, míg napsütéses időben a teraszon élvezhetjük a friss levegőt. A kínálatban pedig a klasszikus hazai és angolszász brunchételek sorakoznak, amelyek még Urbán Cintia kolléganőnket is elbűvölték.
Ha a brunch fogalmát a "megadom a módját" szellemében közelítjük meg, akkor a Deszka számomra az egyik legkedvesebb helyszín. Itt a hagymás tojásrántotta messze túllép a megszokott kereteken; a reggelik igazi kreatív csemegék, tele színekkel, frissességgel és szezonális alapanyagokkal. Minden egyes tányér olyan művészi precizitással van tálalva, hogy azonnal felébreszti az ember szépérzékét. És ha ez még nem lenne elég, a Veres Pálné utca varázslatos atmoszférája télen az ablakból, nyáron pedig a teraszról a legjobban élvezhető. Ráadásul még a kutyusokat is szívesen látják, ami csak még inkább fokozza a hely hangulatát!
További részletekért kattints ide!
A brunch varázsa és az egészséges táplálkozás egy különleges találkozása vár ránk Budán, ahol a reggeli nem csupán egy étkezés, hanem egy igazi élmény. A Franziska, mentes édességeiről híres, mára Buda egyik legmegbízhatóbb reggelizőhelyévé nőtte ki magát. Itt nemcsak arra ügyelnek, hogy a napindító étkezésünk laktató és finom legyen, hanem arra is, hogy tápláló és egészségbarát összetevőkből készüljön. Ráadásul az ételek esztétikai megjelenése is külön figyelmet kap, így a szemünket is kényeztetjük minden falat során. Nagy Zsófia mindig szívesen tér vissza ide, hiszen a Franziska nemcsak a gyomrát, hanem a lelkét is megörvendezteti.
Budán és Pesten egyaránt található egy-egy kis ékszerdoboz, de én a budai helyszínre voltam a leginkább rákattanva. Itt sok időt töltöttem, különösen munka előtt, amikor a barátnőmmel rendszeresen összejártunk. Ami igazán különlegessé teszi számomra, az a csendes, bájos Iskola utca, ahol a nap reggelente nem zavartatja a beszélgetéseinket. Nyáron a teraszon ülve, friss levegőn élvezhettük a nyugalmat, télen pedig a puha padok hívogató melege vár ránk, ami szinte arra ösztönöz, hogy elidőzzünk. Ráadásul az is nagy előny, hogy bár nem a legolcsóbb hely, de fantasztikus gasztroajándékokat lehet beszerezni, így mindig van lehetőségem meglepetéssel készülni, ha délutánra vagy másnapra programom akadt. Az étlap alapvetően az egészséges táplálkozásra épít, de azért néha becsúszik egy-egy croissant is. A sütemények, torták és édes reggelik mellett a sós finomságokból is bőséges a választék, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.
További részletekért kattints ide!
Nem kifejezetten villásreggeliző, de a balatoni hely budapesti kis tesója sokat tud abból, ami miatt bruncholni járunk: finom, szaftos, kreatív, laktató szendók, amiket ráérősen lehet eszegetni. A budapesti egységnek ráadásul remek a lokációja: a Semmelweis és a Vitkovics Mihály utca találkozása kicsit hunyorítva tiszta Párizs. Szolga Gordana azért szereti a Random Bagelt, mert
Ha szombat vagy vasárnap reggel van (bár inkább délelőtt), egy Random Bagel már vár ránk! A Semmelweis utcai hely különlegessége, hogy még a későn kelők is könnyedén élvezhetik a laktató, puha és szaftos, jól megpakolt lukas zsemlét. Igaz, hogy nem klasszikus villásreggeli, de az utóbbi időben számomra ez a stílus közelebb áll a szívemhez. Ráadásul itt nem a "szépen evők" kultúrája uralkodik, viszont a tálalás annyira ügyes, hogy a bagel nem esik szét az ember kezében. Amiért újra és újra visszatérek, az a srácok barátságos hozzáállása. Mindig figyelnek arra, hogy a vendégek igényeit kielégítsék, így ha valaki szeret variálni (mint én), annak biztosan kedveznek. Például a Jonas Brothers bagelt bacon nélkül kértem, és azonnal ajánlottak egy másik feltétet, mindezt plusz költség nélkül – ez manapság igencsak ritka! Nagyon tetszik, ahogyan a fiúk a vendégekkel bánnak; mindig jó érzésekkel és jóllakottan távozom ebből az apró, de rendkívül családias bagelezőből.
További részletekért kattints ide!
Nemrégiben egy izgalmas együttműködés indult el, amely forradalmasítja a brunch élményünket. A ZEN Eatery és a város egyik legkreatívabb koktélbárja, az Elysian összefogott, hogy szombat és vasárnap reggel egy olyan gasztronómiai kalandra invitáljon minket, amely megmutatja, miért érdemes a bulinegyed hangulatos utcáit felfedezni. Az étlapot izgalmas újdonságok töltik ki, ahol sehol nem találkozunk a megszokott avotoastokkal vagy omlettekkel. Minden egyes falat helyben készül, a vietnámi csirkesonkától a fermentált céklakimcsiig, míg az itallapon olyan különféle ínycsiklandó italok sorakoznak, mint a céklás Bellini vagy a cascara kombucha. Nemes Nóri éppen ezért lett beléjük szerelmes: