**Lépésről lépésre: Ínycsiklandó padlizsánkrém készítése otthon** 1. **Hozzávalók összegyűjtése** Először is, gyűjtsd össze a szükséges alapanyagokat: 2 közepes méretű padlizsánt, 2-3 evőkanál olívaolajat, 1-2 gerezd fokhagymát, 1 citrom levét, sót
Elkészítési mód: Egy tágas tálban összegyúrjuk a kettévágott paradicsomokat, a sűrű paradicsompürét, és az olívaolajban finomra zúzott fokhagymát. Az ízek gazdagításához balzsamecetet, mézet, sót, borsot és friss citromlevet adunk, majd alaposan összekeverjük. Ezt a fűszeres keveréket a hosszában félbe vágott padlizsánokra öntjük, majd 1 dl vízzel felöntjük. Az egészet alufóliával letakarva, 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és további 10 percig sütjük, hogy a padlizsánok szépen megpiruljanak. A megsült zöldségeket egy kanál segítségével kikaparjuk a padlizsánokból, majd botmixerrel krémes állagúra pürésítjük. A padlizsánkrémet ínycsiklandó módon tálaljuk: a forró olajban sült koktélparadicsomokkal, gyöngyhagymával, kockákra vágott fürtös paradicsommal, lilahagymával, friss uborkával és borsócsírával díszítjük. A látványt krutonnal fokozzuk, így egy szemet gyönyörködtető és ízletes elkészítést kapunk.