Fedezd fel az idei év ízletes lehetőségeit, és töltsd meg a kosarad friss, zamatos eperrel! Íme egy válogatás a legjobb szedd-magad eperföldekről országszerte.


A legtöbb kertben lehetőség van szabadon kóstolni a gyümölcsöket és zöldségeket, de fontos, hogy ezt mértékkel tegyük!

Ha lekvárfőzésre adod a fejed, érdemes először is a mennyiségekkel megismerkedni. Általánosságban elmondható, hogy 1 kg friss eperből körülbelül 3-4 dl lekvárt készíthetsz. Azonban a pontos mennyiség nagymértékben függ a választott főzési módszertől is. Ha a darabos, gyümölcsdarabokat gazdagon tartalmazó lekvárokat kedveled, akkor érdemes rövidebb főzési időt alkalmazni, így több lekvárt nyerhetsz. Ezzel szemben, ha a sűrű és krémes állagú lekvárok híve vagy, akkor hosszabb főzési idővel kell számolnod, ami viszont kevesebb végterméket eredményez.

Related posts