A tökéletes reggeli olyan, mint egy ínycsiklandó műalkotás, amelynek minden részlete harmóniában van egymással. Friss pékáru ropogós héja, puha belseje, egy csésze gőzölgő kávé, amelynek illata betölti a teret, és egy zamatos gyümölcssaláta, amely színek

Reggelizz úgy, mint egy király - tartja a mondás, aminek igazságtartalmát időről időre megkérdőjelezik. Ugyanakkor a tudományos érvek még mindig amellett szólnak, hogy reggelizzünk, hiszen a reggeli segít többek között
Összességében elmondható, hogy a reggeli kihagyása nem a legjobb választás. Azonban nem mindegy, hogy mit választunk: egy fél tábla szalonnával készült tojás, egy szelet vajas kenyér vagy esetleg egy tányér tápláló zabkása mind különböző hatással van az egészségünkre...
Mint a Mindmegette megírta, a dietetikusok által ideálisnak ítélt reggeli a napi energiabevitel 20-25%-át fedezi, és az alábbi élelmiszercsoportokat tartalmazza:
Az emésztésünk érdekében a reggeli ételek változatos összetételére különösen figyelni kell. A rostban gazdag gabonafélék és zöldségek segítik az emésztést, míg az olyan fermentált élelmiszerek, mint az alacsony zsírtartalmú probiotikus joghurtok, egyéb savanyított tejtermékek vagy a kovászos kenyér, valamint a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel támogatja a bélrendszer egészségét.
Egyedi változat: Így garantálhatjuk, hogy a szervezetünkbe sokféle vitamin, ásványi anyag, nyomelem és antioxidáns kerül, ami kedvezően hat az emésztésünkre is.
Jó választás reggelire a tojás, kevés olívaolajon sütve vagy megfőzve, zöldséggel fogyasztva. A zabpehely is kiváló reggeli-alapanyag, érdemes belőle chia maggal zabkását készíteni, amit gyümölcsökkel, olajos magvakkal ízesíthetünk. Ha hagyományosabb ízeket preferálunk, a teljes kiőrlésű gabonákból készült péktermékek, például túrókrémmel jó alternatívát jelentenek. További kilenc, fél kézzel is összedobható reggeli receptjét itt tették közzé.