Hűsítő élvezet a nyári forróságban – csokis-epres tekercs sütés nélkül, mindössze fél óra alatt elkészíthető!


Ha a hőség elér, és éppen nincs kedved a sütő mellett tölteni az idődet, akkor ez a recept tökéletes választás számodra! Ráadásul könnyedén elkészítheted a hűtőben lapuló maradékokból, így nemcsak finom, de praktikus is. Ez a gyorsan összeállítható, lenyűgöző sütemény garantáltan az ízek kedvelőinek szívébe lopja magát. Olvasd el, hogyan készítheted el lépésről lépésre! A receptet Nagy Fruzsi cukrászunk hozta el neked.

A minap egy olyan gyorsan elkészíthető és látványos édességre vágytam, amihez nem szükséges különösebb előkészület. Így hát benéztem a hűtőbe és körülnéztem a polcokon. Ráakadtam néhány szem eperre, amit a gyerekek hagytak ott, egy kis tejszínre, egy fél tábla csokoládéra, valamint egy bontatlan, bőséges adag babapiskótára. Az igazán nagyszerű ebben a receptben, hogy számos különböző tölteléket használhatunk – legyen az mascarponekrém vagy akár fagylalt –, és az eredmény mindig lenyűgöző lesz!

A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd egy edénybe öntjük a tejszínt és a vajat. Ezután vagy a mikróban, vagy a tűzhelyen, kis lángon, folyamatosan kevergetve összemelegítjük, amíg sima, csomómentes állagot nem kapunk. Miután elkészült, egy kicsit pihenni hagyjuk, hogy hűljön.

2. Egy tálban tejet melegítünk, és belemártjuk a babapiskótákat.

3. Helyezzük az ázott babapiskótákat sütőpapírra vagy fóliára, két sorban, szorosan egymás mellé, hogy egy rendezett és ínycsiklandó alapot kapjunk.

4. Ezután öntsük rá a csokikrémet, oszlassuk el egyenletesen, majd jöhetnek az előzőleg nagyon vékonyra szeletelt eperdarabok. Tegyük a hűtőbe dermedni!

Tipp: Minél vékonyabbra szeleteljük a gyümölcsöt, annál jobban fog tapadni, és annál könnyebb lesz feltekerni.

5. Amint a csokikrém kissé megdermedt, vegyük elő a hűtőből, és kezdjük el óvatosan feltekerni!

6. Miután alaposan feltekertük, helyezzük vissza egy rövid időre, hogy megdermedjen!

7. Gondosan távolítsuk el róla a sütőpapírt!

Jó tanács: Ha a sütemény ragadósnak bizonyul, érdemes egy kis időre a mélyhűtőbe helyezni. A hideg segít abban, hogy a papír könnyebben leváljon róla.

Varázsoljunk a desszertünkből igazi ínycsiklandó élményt, díszítve friss, habos tejszínhabbal és ízletes gyümölcsökkel!

Minden egyes héten egy különleges süteménnyel várlak titeket, amelynek elkészítése során közösen tanulhatunk és szórakozhatunk. Senki sem születik cukrászmesternek, és ha elmesélném nektek, hány baklövést vétettem már a sütemények készítése során, valószínűleg meglepetten néznétek rám! Ma már csak mosolyogva idézem fel ezeket a pillanatokat, és ezek az élmények arra inspirálnak, hogy olyan hasznos tippeket osszak meg veletek, amelyek segítségével ti könnyedén átléphetitek a felesleges buktatókat.

Ha eddig nem mertetek belevágni a sütésbe, vagy, ha sok kudarc ért benneteket egy-egy sütemény elkészítésekor, akkor süssünk együtt! Tippek, trükkök és módszerek, klasszikus és különleges receptekkel ötvözve, amikkel a sütés nem csak élmény, de siker is lesz!

Fedezd fel a cukrászat rejtelmeit! Ha szeretnél még több izgalmas tippet, kreatív trükköt és ínycsiklandó receptet, ne habozz követni Fruzsi Cukrásztitkok oldalát a Facebookon! Érdemes csatlakozni a közösséghez!

Related posts